„ВиК”-Кърджали и ОУ ”ПБЗН” ще започнат почистването на яз. „Боровица"

Публикувана на 29 Юли 2014

    В момента се създава организация да започне почистването на яз. „Боровица" от стотици дървета, някои от които с дължина над 10 метра и диаметър над 0.4м. То ще бъде извършвано от „ВиК" ООД – Кърджали и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението", заяви областният управител на Кърджали Бисер Николов. Почистването на дървесната маса е необходимо, тъй като съществува риск тя да премине в преливника на язовира и да го затвори. Подобна ситуация може да доведе до компрометиране на стената, каза областния управител.

Прочети още...
 

Очаква се водата от „Боровица” да бъде годна за пиене на 1 август

Публикувана на 28 Юли 2014

   Приток на около 2,5 млн. куб.м от водосборната зона на яз. „Боровица" и огромно количество свлечена дървесна маса в язовира при проливни дъждове са влошили показателите на питейната вода, коментира на пресконференция днес областният управител Бисер Николов.

Прочети още...
 

Съобщение ВиК - Кърджали

Публикувана на 28 Юли 2014

"В и К" ООД КЪРДЖАЛИ

СЪОБЩАВА

   „Водоснабдяване и канализация" ООД уведомява потребителите на вода от язовир „Боровица", че Пречиствателната станция функционира нормално. Все още поради високата замътненост на водата в язовира на изхода и показателя мътност варира от 0 мг/ л до 12 мг/л. Днес 28.07.2014 год. Ще бъде изпусната вода от водопроводната мрежа за отстраняване на утайки, останали от моменти на повишена мътност.

Прочети още...
 

Честит празник!

Публикувана на 28 Юли 2014

    Областният управител на област Кърджали Бисер Николов поздравява всички мюсюлмани с големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.


   „Нека тези дни донесат в семействата много обич и много късмет! Да зарадват децата и възрастните, да съберат приятели и роднини!" , каза Бисер Николов.

 

Съобщение ВиК - Кърджали

Публикувана на 25 Юли 2014

"В и К" ООД КЪРДЖАЛИ

СЪОБЩАВА

     Водата в Кърджали и Момчилград все още не е годна за пиене

     Водата във водопроводната мрежа на Кърджали, Момчилград и 35 села от региона продължава да бъде негодна за пиене и готвене.

     Очаква се до два дни мътността да намалее до допустимите норми и отново да бъде годна за консумация. Към момента препоръчваме гражданите да продължат да използват водата само за битови нужди.

   Поради проливните дъждове на 23 юли работата на пречиствателна станция „Енчец" беше затруднена, поради това, че мътността на водата от язовир „Боровица", водоснабдяващ региона, беше многократно завишена.

     През тази нощ пречиствателната станция за питейни води заработи отново, след като филтрите й бяха почистени. Поради необичайно високите нива на мътност съоръженията все още не могат да пречистват водата до необходимото качество.

 

Кризисният щаб: До 15 август да бъдат възстановени пешеходните пътеки по бул. „Беломорски” и ул. „Първи май”

Публикувана на 25 Юли 2014

   Областно пътно управление – Кърджали да възстанови маркировките, очертаващи пешеходните пътеки на бул. "Беломорски" и на ул. „Първи май" в град Кърджали. Това беше решено днес на заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия (Кризисния щаб). Областният управител Бисер Николов свика щаба, за да бъдат дискутирани проблемите, които създават условия за пътнотранспортни произшествия и да се вземат решения за безопасността на гражданите.

Прочети още...
 

Съобщение ВиК - Кърджали

Публикувана на 23 Юли 2014

"В и К" ООД КЪРДЖАЛИ

СЪОБЩАВА

   С основна и първостепенна грижа за здравето на потребителите на питейна вода „В и К" ООД Кърджали предупреждава всички граждани, потребяващи питейна вода от водоизточник яз. „Боровица" и живеещи в градовете Кърджали и Момчилград и 35 – те села: Свобода, Груево, Седлари, Вишеград, Глухар, Крайно село, Островица, Пепелище, Пропаст, Резбарци, Прилепци, Срединка, Енчец, Зелениково, Брош, Бленика, Дъждовница, Пеньово, Царевец, Калинка, Сипей, Скърбино, Невестино Солище, Айрово, Опълченско, Петлино, Дъждино, Македонци, Иванци, Седловина, Жинзифово и Рани лист, че поради проливните дъждове във водосбора на яз. „Боровица" през вечерта на 23.07.2014 г. е постъпила вода в Пречиствателната станция „Енчец" с показател мътност над 150 мг/л. Необичайно високата мътност затруднява нормалната работа на станцията, поради което на изхода от нея мътността е 16 мг/л. Тази стойност е над допустимата по Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.

Прочети още...
 

177 години от рождението на Апостола

Публикувана на 18 Юли 2014

Кърджали отбеляза 177 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Слово за великия българин произнесе председателят на общинския комитет „Васил Лески" Иванко Маринов. Той припомни, че гениалният поет и революционер Христо Ботев го вписва сред четиридесетте великомъченици на България.

Прочети още...
 

Трети отчет за изпълнение на управленската програма на правителството за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизирането на управлението

 ПРЕГЛЕДАЙ

Постоянна рубрика „Предложения за подобряване живота на младите хора в област Кърджали” Предложенията си можете да подавате на електронен адрес - v.sefer@kardzhali.org

Сигнали за замърсяване на околната среда (въздух, води, почви, нерегламентирани сметища) можете да подавате от 09:00 до 17:30 ч. всеки работен ден на тел.: 0361/ 6 01 80 или на електронен адрес: i.uzunova@kardzhali.org. Анонимни сигнали не се приемат!

Декларации за публичност на имуществото

Прегледай

Администратор на лични данни

Прегледай